Artikkel

Etter en forrykende sesong med Tord Asle Gjerdalens seier i Vasaloppet som det store høydepunktet, styrker nå Team XPND Fuel laget med flere nye løpere før neste sesong. Nå får de med seg selveste Emilie Fleten på laget.

Det profesjonelle skilaget Team XPND ble etablert i 2018, og har på kort tid etablert seg som en solid utfordrer til de mer etablerte langløpslagene. I november i fjor fikk de med seg Tord Asle Gjerdalen i skistallen, samt Fuel of Norway som strategisk samarbeidspartner.

Med lagkapteinen Tord i spissen har det ringeriksbaserte skilaget benyttet tiden etter sesongslutt på å knytte til seg flere spennende utøvere før neste sesong tar til. Én av de spennende nykommerne er Emilie Fleten, opprinnelig fra Gol. Emilie kan se tilbake på en svært god sesong, der hun for Team Koteng rundet av før sesongslutt med en solid 2. plass i Vålådalsrennet, kun 7 sekunder bak svenske Ebba Andersson.

emiliefleten

God alene, best sammen
Emilies jevnt høye nivå og gode resultater gjør at hun er en ettertraktet kvinne.
Hun ble kjent med Tord da de begge var med i stallen til Team Ragde i 19/20-sesongen, og fikk raskt sansen for hans tilnærming til skiidretten. Derfor var ikke valget vanskelig da Tord kontaktet henne tidligere i vår med spørsmål om hun ville bli med i gjengen:

– Jeg ønsket å bli en del av et lag der jeg får en reell mulighet til å være og forme skilaget, både for min egen del og for skifellesskapet, forteller Emilie. – I Team XPND Fuel får jeg stor frihet til å benytte mine egne erfaringer og kompetanse. Det er givende å være en del av et miljø som i sum sitter på enormt med kunnskap, ikke bare om idretten vår, men også om aspektene rundt.

Forbilder som gir noe tilbake til idretten
Emilie trives godt i langrennsmiljøet, som ikke bare krever styrke, utholdenhet og råskap, men også klokskap. Det er mange aspekter rundt det å være en toppidrettsutøver som man kanskje ikke tenker så mye på. Blant annet viktigheten med riktig kosthold og ernæring, og ikke minst det å få i seg nok for å kunne prestere sitt beste.

– Tord er et godt forbilde for oss i langrennsmiljøet, og det er viktig at vi gir av vår samlede kompetanse til glede for de som følger i skisporet etter oss. Vi har et ansvar for å formidle, og det opplever jeg at vi i Team XPND Fuel tar på alvor. I tillegg opplever jeg at det er stor takhøyde innad i laget; at vi kan være åpne om det vi erfarer og lurer på. Jeg trives godt med å bli utfordret, og jeg deler gjerne min erfaring med alle som ønsker å høre på, smiler Emilie.

Kvalitet over kvantitet
Lagkaptein Gjerdalen er ikke i tvil om at Emilie er et viktig strategisk tilskudd for å bygge et slagkraftig, stødig lag for fremtiden:
– Min visjon for laget er at kvalitet er viktigere enn kvantitet. Vi ønsker å bygge laget fra grunnen av på den måten vi mener er best, og deretter vil vi vokse på prestasjonene våre, både som lag og som utøvere. Vi er veldige stolte over at Emilie vil være med oss på reisen videre!


Duket for flere lanseringer i tiden fremover
Skilaget som så dagens lys i slutten av 2018 og som den gang fikk navnet Team XPND, har i ordets rette forstand ekspandert:

– Utover våren vil Team XPND Fuel presentere flere nye lagmedlemmer og by på spennende nyheter; det er bare å følge med, avslutter Tord Asle Gjerdalen mens han plasserer de ikoniske pilotbrillene tilbake på nesen.

 

Alle foto: Wiild Photo

 

 

 

 

Siste nytt