Artikkel

Det ble soleklar seier og «ny» løyperekord da Tord Asle Gjerdalen fra Team XPND & Fuel of Norway krysset målsteken, for åttende gang, i det prestisjetunge Vasaloppet. Dermed kunne den meritterte skiløperen fra Hole endelig slippe seiersbrølet løs over skistadion i Mora, med den ærefulle seierskransen rundt halsen.

Seieren kom som sagt på hans åttende forsøk og smakte, av flere årsaker, ekstra godt. - Jeg har fortsatt et stort ønske om å oppnå mer som profesjonell skiløper. Det er mange løp jeg fortsatt vil vinne, som Birken og Vasaloppet, og mange jeg ønsker å vinne igjen, uttalte Tord Asle da han i april 2020 mottok sjokkbeskjeden om at han ikke lenger var en del av Team Ragde. Som sagt så gjort – og det med navnet til de to Ringeriksbedriftene XPND og Fuel of Norway på skidressen. Det gjorde vinneren av Vasaloppet ekstra stolt.

Sterkt lokalt samarbeid

Stolte er også vi i XPND, som allerede gjennom flere sesonger har hatt langløp og Visma Ski Classics som satsingsområde gjennom Team XPND. - Da Tord Asle i mai 2020 tok turen innom kontoret mitt for en «kaffeprat», ble det raskt klart at vi stod for de samme verdiene og visjonene for skisporten framover, forteller Nils Tronrud. Dermed ble Erlend Søraker og hans sportsdrikkselskap Fuel of Norway koblet på, og grunnlaget for et nytt langløpslag ble lagt.

Allerede under sesongåpningen i Sveits i januar, markerte Tord Asle og Team XPND & Fuel of Norway seg med en finfin 4. plass, etter at medaljen glapp på målstreken. I Marcialonga ble han beste nordmann, kun slått av Emil Persson, og kunne med det innta seierspallen og motta en velfortjent sølvmedalje. Med medalje av edleste metall i Vasaloppet, fikk han vist resten av langløpsverden at han fortsatt er å regne som en av verdens beste skiløpere.

Motivator og forbilde

Nils Tronrud har all grunn til å smile når han ser tilbake på den helt spesielle «kaffepraten» for 10 måneder siden. – Ikke bare er Tord Asle en fantastisk person og skiløper, han er i tillegg lokal. Vi er superstolte og imponerte over at han går hen og vinner Vasaloppet for et lite lag som Team XPND & Fuel of Norway, med et nokså begrenset støtteapparat sammenlignet med de største lagene. I tillegg til elitesatsingen, så har Team XPND & Fuel of Norway stort fokus på å utvikle idretten samt på å få frem nye talenter gjennom et juniorlag basert på lokale utøvere. De kunne vel knapt nok ha fått en bedre motivasjon enn dette, avslutter Nils.

 

 

 

Siste nytt