Artikkel

Etter tre sesonger i Visma Ski Classics, har langløpslaget Team XPND slått seg sammen med sportsnæringsselskapet Fuel of Norway. Mannen bak det nye teamet er tidligere landslagsløper og verdensmester, Tord Asle Gjerdalen. Med seg i satsingen har han flere velkjente navn.

Gjerdalen selv er topp motivert for å fortsette satsingen for fullt i Ski Classics - denne gang på eget lag. Det er også svært gledelig å kunne bekrefte at de tidligere Team XPND - løperne Ingeborg Dahl, Thomas Ødegaarden og Kristoffer Nielsen blir med videre og satser for fullt i nysatsingen.

Team XPND Fuel vil fokusere på engasjement, rekruttering og prestasjon over tid. De ønsker å kunne bidra til å utvikle idretten og få frem nye talenter. Bak teamet skal det bygges et stabilt smøreteam, en innovativ treningsfilosofi og ikke minst - en bærekraftig drift. Med på den nye satsingen er også sterke navn som Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Eirik Bransdal. De får roller som coach og mentor for yngre og lovende utøvere, samt ansvar for å rekruttere nye talenter til teamet.

– Vi har en visjon om å hjelpe Idretts-Norge. Ikke bare med å gå fort på ski, som jeg selv har veldig lyst til, men også bidra til at flere kan satse. Vi vil ta litt samfunnsansvar, forteller Tord Asle Gjerdalen.


Team XPND Fuel har langsiktige avtaler i ryggen og vil bruke tid på å investere i unge talenter. Ett av dets strategiske satsninger er «Jenter XPND Fuel», ledet av Uhrenholdt Jacobsen og Gjerdalen. Satsingen fokuserer på å kommunisere idrettsgleden som ligger i det å satse på denne idretten for jenter, uavhengig av egenskaper og forutsetninger. «Jenter XPND Fuel» er ment å være en rekrutteringsplattform til norsk idrett. Hvert år vil det bli delt ut stipender. I tillegg skal jenter fra hele landet, på tvers av idretter, inviteres med på samlinger, webinarer og mentorprogram.

XPND er glade og stolte over å kunne være en del av denne satsingen, både på elite- og rekrutteringsnivå. Nå krysser vi fingrene for at sesonåpning for Visma Ski Classics vil gå som planlagt 14. januar, og ønsker alle i teamet lykke til med sesongen.

 

Siste nytt