Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Åpningstider

Alle dager 06.00 - 02.00

Book time i appen "Playtomic" last ned på:
Google Play
App Store

Du finner oss her:
Furuhallveien 8E, Helgelandsmoen Næringspark

Se priser og informasjon

Didrik og minst 90 andre blir glade av å spille Padle

Det er mandag kveld på Helgelandsmoen. I lokalene til XPADEL syder det av aktivitet og glede. Og midt i det står Didrik Øverby (33) og gleder seg til å gå i gang med en ny økt med racket og tennisballer som redskap.

Han er på ingen måte alene. Siden starten sommeren 2021 har Ringerike Padleklubb fått 93 medlemmer. Den yngste er 12 de eldste noen og 60 og alle gleder seg over å ha funnet en ny aktivitet i hverdagen. Som gir glede og mestring og trim uten at det koster alt for mye innsats.

- Dette er absolutt noe for alle, sier Didrik, og det passer for alle nivåer, enten man er litt trent, eller rett og slett bare vil bruke noen timer på verdifull trening som gir masse til de som holder på med sporten.

Lett å lære

Selv ble han introdusert for aktiviteten for ganske lenge siden.

- Det var helt nytt for meg, men det så veldig morsomt ut. Og selv om jeg aldri har drevet noen form for racketsport gikk det utrolig fort å komme inn i det og finne flyten. Det er nesten sånn at man blir helt hekta, sier Didrik.

- Og antrekket krever heller ikke mye. Innetreningssko, shorts og t-skjorte rekker lenge.

- For å bestille bane, laster man ganske enkelt ned en app for å booke bane. Og da får man en kode som man kan bruke for å komme seg inn i lokalene, der det er åpent døgnet rundt.

Aktivitet hele døgnet

Nå har lokalene på Helgelandsmoen, der Anders Jacobsen er primus motor, fem doble og en singlebane og aktiviteter hver eneste dag. Både vennegjenger, kamerater, godt voksne og ungdom kommer mer enn gjerne hit for å spille padle.

- Det eneste vi ønsker oss nå er flere jenter. Er man en vennegjeng på fire som vil spille, blir det jo ikke all verden.  

Mandagskvelden vi er der, er det stor turnering. Da skal det spilles Americano med 20 deltakere. De matcher opp mot hverandre og i løpet av et par timer er turneringen avgjort.

- Selvfølgelig vanker det også små premier, sier Anders og Didrik.

Flere aktiviteter

Nå håper de å få til flere aktiviteter, både for barn og unge. Didrik har planer om et barneparti for barn mellom 9 og 14, og det blir også satset på mer aktivitet for jenter.