Artikkel

Som et ledd i Team XPND Fuel of Norway-satsingen, lanserte Tord Asle Gjerdalen denne uken Xcamp. Sammen med blant andre Astrid U. Jacobsen, Nordavind, Adil Dyani, Thea Kyvåg og Tarjei Bø, skal han nå lage Norges største sommercamp for unge idrettsutøvere. 

Xcamp arrangeres for første gang på Helgelandsmoen, et av XPNDs viktigste utviklingsområder, allerede i august 2021. Her vil unge utøvere få muligheten til å teste og bli inspirert av idretter som esport, skiskyting, skateboard, ishockey, svømming, håndball og fotball. Målet er å skape et tilbud som bidrar til at ungdom står i idretten lengre, samt å få frem nye talenter. 

XPND har allerede gjennom flere sesonger hatt langløp og Visma Ski Classics som satsingsområde gjennom Team XPND. Etter en «kaffeprat» mellom Nils Tronrud og Tord Asle Gjerdalen i mai 2020, ble Erlend Søraker og hans sportsdrikkselskap Fuel of Norway koblet på. Team XPND Fuel of Norway ble som følge av det, lansert senere samme år. For Nils har nettopp Xcamp hele tiden vært en viktig del av dette samarbeidet. I tillegg til elitesatsingen, er teamet ment å være en rekrutteringsplatform til norsk idrett hvor fokus er å kommunisere idrettsglede, uavhengig av egenskaper og forutsetninger. Xcamp har således en sentral plass i videre satsning. 

Som en del av samarbeidsavtalen mellom XPND og Kirkens Bymisjon, så vil Bymisjonen disponere et antall plasser på Xcamp som de fritt kan benytte for ungdom mellom 13-16 år.

For Tord er arbeidet med Xcamp en motivasjon; - Mangfold, miljø og inkludering er viktig. Xcamp byr på muligheten til lære av hverandre, og ikke minst av andre miljøer og idretter. Vår målsetning er flest mulig i idretten lengst mulig, understreker han.

Deler av overskuddet vil resultere i stipendordningen - Xstipend - der ambassadører og Tord øremerker midler til jenteidrett og unge talenter.

 

 

 

 

 

Siste nytt