Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Artikkel

Hit kom han fra avdelingslederjobb i IKEA på Slependen i februar, der det var mange ansatte i et varehus og bestemte arbeidsoppgaver for hver enkelt avdeling. På Plantasjen er livet litt annerledes.

Sammen med sine ansatte er hverdagene fulle av fine arbeidsoppgaver og det er et veldig godt samhold blant kollegaene. Han boltrer seg på nær 2000 kvadratmeter i leide lokaler som eies av XPND, og har ikke noe å klage på.

At de trives, forteller historien til mange av dem. Flere har vært ansatt her i 15 år og her jobber både mor og bror og søsken og tante side om side.

Bor i Hønefoss

Selv kommer Martin fra Oslo, men fulgte kjærligheten til Vikersund og har nå havnet i ny leilighet i Elveparken på Benterud med kort vei til jobb. 

Samboeren og jeg fant ut at vi var mer venner enn kjærester, så hun bor fortsatt hjemme i Vikersund, men jobber på Coop extra, som vi har et svært godt samarbeide med. Mye her er jo sesongbetont, og vi trenger ikke like mange ansatte til enhver tid. Derfor utveksler vi arbeidskraft med både Coop Mega og Coop Extra og det fungerer utmerket, sier Martin.
Martin Omtvedt kan også by på grillutstyr og hageredskaper i tilelgg til campingutstyr og hagemøbler.

 28 ansatte

I høysesong har han 28 ansatte som står på og er svært kunnskapsrike. For ham er det ikke noen 08-16-jobb. Han jobber gjerne fra tidlig morgen til sent på kveld, avhengig av hvor store leveranser er og hva som må ivaretas.

-Planter er jo ferskvare, og vi kan ikke vente til dagen etter med å sørge for at de har det bra og får nok vann og stell. 

I Plantasjen har han mellom 7 og 8000 forskjelige artikler. Fra inneplanter, sesongplanter og flerårige planter, hageutstyr og alt som hører til. Martin har god kunnskap om «tørrvarer» fra tiden på IKEA og NetOn Net,  som møbler og hageutstyr men kunne ikke så mye om blomster og planter da han startet i jobben.

-Men jeg har overaskende grønne fingre, sier Martin med et smil.
Her får du også alt du trenger til hage og terrasse.

Stortrives

Han stortrives på jobb.
-Det er et veldig godt arbeidsmiljø her og folk bryr seg virkelig om hverandre. Det er rett og slett ålreit å være her. Noen ganger er det slik at når du kommer til et nytt sted må du nesten begynne å bygge en kultur, men her var alt på plass. Og jeg får boltre meg med mange oppgaver, fra kundebehandling, samareid med ansatte og vedlikehold og annet forefallende arbeid. Her gjør vi det selv!

Martin har alltid jobbet med salg og beskriver seg som en fyr med kremmersjel. Og han legger gjerne mye personlig i det han holder på med. Som vareutvalg og kundebehandling og samarbeid med ansatte.

Det er et levende fag, plantefaget. Her strømmer det inn planter fra alle verdenshjørner, og Martin har ambisjoner med å lære mye om varebeholdningen. Det er utfordrende, men heldigvis har han mange rundt seg med god kompetanse.

Wenche Iren Sletten har jobbet her i 21 år.

-Det er godt nå i starten, sier han og er glad for ekspertisen som er på Plantasjen. Som Wenche Iren Sletten, som har vært her i 21 år og ikke kunne tenke seg å jobbe noe annet sted enn nettopp her.

Planteansvarlig

Og Vinny Elisabeth Pandur, som også har lang fartstid og som kan fortelle både oss og kundene som strømmer til Plantasjen om riktig plante til riktig sted og hva som er trender i planteverdenen.

-De fleste kjøper noe de er vant til og som de har lært seg å behandle, som små margeritter, Petunia og Surfina, og gjerne planter i rosa og gult. Trenden de siste årene har vært alt fra praktspragle, Monstera, strå og bambus, sier hun.

Konsernet Plantasjen

Plantasjen hjelper til med å fylle hjem og hager med liv og plantekraft. Her finner du alltid planter, møbler, redskaper og inspirasjon til ditt neste prosjekt.
Plantasjen har et stort utvalg, som hele tiden vokser og forandrer seg i takt med sesongene for uteliv, planting og hage. Her kan alle som elsker livet med planter, og de som vil ha flere planter i livet sitt, finne det de leter etter. Plantasjen skal være et sted hvor nysgjerrigheten kan vokse og interessen blomstre, heter det i firmapresentasjonen.
Den første butikken åpnet i Norge for over 35 år siden. I dag er de 2400 ansatte og finnes på 128 steder rundt om i Norden. Plantasjen har 73 butikker i Norge, 43 butikker i Sverige og 12 butikker i Finland. Og en velfylt nettbutikk som alltid er åpen.

-Vi har alltid bærekraft med i det vi gjør. Det kommer helt naturlig når man jobber med det vi gjør. For oss handler bærekraft om å redusere miljøpåvirkningen, inspirere andre og påvirke utviklingen av bransjen vår i en positiv retning, sier konsernet.


Siste nytt