Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Artikkel

Helt siden 2017 har Nils Tronrud jobbet for å kunne etablere Bentley i Norge. Torsdag 9. mai kunne han og daglig leder, Christian Gottschalk, ønske velkommen til offisiell åpning av Bentley Oslo - Norges første, offisielle forhandler av det legendariske britiske bilmerket.

Bentley Oslo er et samarbeid mellom Bentleys norske representant XPND, ved Nils Kjetil Tronrud, og Bentley Riga, ved Valdis Spredzis. Foreløpig holder Bentley Oslo til i Motorpools lokaler på Billingstad i Bærum, en interimløsning inntil nye og spesialtilpassede lokaler på Billingstadsletta 31 står ferdig mot slutten av året. 

 Denne kvelden ble Bentley Oslos lokaler på Billingstad gjort om til festlokale i anledning den offisielle åpningen. I spissen for arrangementet stod daglig leder Christian Gottschalk sammen med eier og styreleder Nils Tronrud. Til stede var også representanter fra Bentley-fabrikken, Bentley Europa og samarbeidspartner Bentley Riga.

Norge først i Hybrid-køen

Til stor begeistring fikk de fremmøtte gleden av å overvære avdukning av den splitter nye Continental GT samt Europa-lansering av Bentleys ladbare hybrid Bentayga – bilmerkets aller første skritt ut i den elektrifiserte bilverdenen. Som ledende innen hybridmarkedet i Europa, er Norge det første markedet som har fått tildelt produksjonsplasser for Bentley Bentayga Hybrid i Europa. De første bilene kommer til sommeren.

 Bentley Oslo kan tilby sine kunder hele sortimentet av Bentleys modeller: Bentayga, Flying Spur, Mulsanne og den helt nye Continental GT. De første bilene er for lengst satt i bestilling, og slot-tidene for prøvekjøring ble raskt fulltegnet i løpet av åpningskvelden.

Nils Tronrud: Åpningstale Bentley Oslo

 Som en ”Car-guy”, er jeg både stolt og ydmyk over endelig å kunne lansere Bentley i Norge. Mitt førsteinntrykk av Bentley er datert helt tilbake til 1992 - mens jeg studerte i Munchen, og da også besøkte Geneva Motor Show sammen med en venn.

 Ett av merkene som vi besøkte der var Bentley, hvor vi overvar lanseringen av den gangs nye Brooklands. Jeg har fremdeles friskt i minnet en ”pretty hot” samtale mellom en typisk britisk Bentley-medarbeider og en potensiell kjøper av bilen. ”Remember one thing: The quality remains long after the price is forgotten …”. WOW – jeg lærte meg ett og annet triks den kvelden …

 Jeg har tilbrakt det meste av livet mitt i bilbransjen, så jeg har med årene plukket opp litt erfaring. Slik jeg ser det, så trenger du å representere det rette merket for å oppnå suksess - noe vi definitivt gjør når vi nå går inn i luksussegmentet med Bentley. Men like viktig, slik jeg ser det, er å ha de rette medarbeiderne.

 I bilbransjen jobber man med mennesker. Jeg er derfor både glad og takknemlig over å kunne ha deg med på laget, Christian (Gottschalk), som daglig leder av Bentley Oslo. Det samme gjelder for deg, Carl William, som ansvarlig for ettersalgsmarkedet, samt Ove som sjefsmekaniker.

 I juni 2018 inviterte vi Mr. Robert Engstler, direktør for Bentley Europa, til Oslo. Vi ønsket å presentere våre planer for en potensiell, fremtidig Bentley-forhandler i Oslo-området. Allerede sent første kveld, så bestemte vi oss for å gå for dette. Jeg vil derfor få uttrykke min takknemlighet til deg, Robert, for våre direkte og uformelle samtaler. Dette samsvarer med mitt entreprenørskap og tenkesett, men også med den norske mentaliteten. Jeg vil også få takke alle dine gode kolleger i Munchen, noen av dem er tilstede her i dag. Dere har alle lagt ned mye jobb i realiseringen av vårt felles prosjekt.

 En stor takk går også til min strålende forretningspartner Valdis (Spredzis) i Bentley Riga. Vi har jobbet svært godt sammen i denne prosessen. Takk også til dine hardt arbeidende kolleger i Riga.

 Sist, men ikke minst, vil jeg få takke Morten (Pettersen), daglig leder i XPND, som også er deleier av Bentley Oslo. Han har tatt hånd om alle formaliteter og er en av hovedarkitektene bak dette selskapet.

 Avslutningsvis vil jeg få si gratulerer med dagen, Bentley Oslo, og gratulerer Bentley med ”100 extraordinary years”!

 

Siste nytt