Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Artikkel

XPND etablerer Lamborghini Oslo og skal representere Lamborghini i det norske markedet.

I 2019 ble Bentley agenturet i Norge etablert av XPND AS gjennom det heleide selskapet Brooklands Motors AS. Bentley Oslo har siden etableringen hatt stor suksess og opplevd kraftig vekst i luksussegmentet for bil i Norge. Våren 2022 overtok selskapet agenturet for Aston Martin, og i dag er det offisielt at Brooklands Motor AS også blir autorisert importør og forhandler for Lamborghini.

Jubileum for Lamborghini i 2023

I 2023 Brooklands Motors vil denne høsten starte etableringen av Lamborghini Oslo, og blir med det Automobili Lamborghini S.p.A. sin representant for det legendariske supersportsbilmerket i det norske markedet. Lamborghini fyller 60 år i 2023. I jubileumsåret vil merket for første gang ha en offisiell representasjon i Norge.

- Siden vi etablerte Bentley Oslo i 2019 har vårt store mål vært å få Lamborghini inn i porteføljen. Med Lamborghini har vi den siste brikken på plass for å kunne utvikle selskapet til å bli et kraftsenter for luksus og supersportsbiler i det norske markedet med agenturer som utfyller hverandre perfekt, sier eier og styreformann Nils Tronrud.

- Lamborghini-interessen i Norge har vært stor i en årrekke, men potensialet i merket er ikke tatt ut grunnet mangel på offisiell representasjon. Som autorisert importør og forhandler er det gledelig å kunne fortelle at vi om kort tid har et komplett tilbud innen salg og service for Lamborghini i Norge, sier daglig leder Christian Gottschalk.

 Christian Gottschalk og Nils Tronrud


Åpnet for bestillinger

Lamborghini vil bli lokalisert vegg i vegg med Bentley i Brooklands Motors sine lokaler på Billingstadsletta i Asker. Begge merkene er heleide av Volkswagen-konsernet som gjør at en samlokalisering vil gi store synergier både drifts- og salgsmessig.

- Det var en stor milepæl for oss å signere avtalen med Automobili Lamborghini denne uken, uttaler daglig leder Christian Gottschalk.

-Vi skal bli fullt operative på salg og service i løpet av 1 tertial 2023 og ser frem til å kunne gi alle Lamborghini-eiere i Norge et komplett tilbud av verkstedtjenester. Lamborghinifabrikken har i lang tid opplevd at etterspørselen etter nye biler langt overstiger produksjonskapasiteten. Uavhengig av dette vil Norge få tildelt produksjonsplasser og Lamborghini Oslo vil starte leveringer fra våren 2023.

-Vi har åpnet for bestillinger og opplever stor interesse, melder Christian Gottschalk.

Nye ansettelser

De neste månedene vil Brooklands Motors jobbe intenst med å tilpasse lokalene som skal tilfredsstille alle fabrikkstandarder for salg og service. Rekruttering av dedikerte Lamborghinimedarbeidere starter umiddelbart.

-Vårt overordnede mål er å ivareta og følge opp alle Lamborghini-eiere i Norge. De vil nå kunne ta sin Lamborghini til oss så snart vi har vårt Lamborghiniverksted operativt i løpet av første tertial 2023, avslutter eier og styreleder Nils Tronrud.

***
Kontaktinfo: Nils Tronrud +47 900 22 888 | nils@xpnd.no
Christian Gottschalk +47 990 98 527 | christian@bentley-oslo.no


Les saken i Ringerikes Blad
Les saken på Broom
Les saken i Bilnytt
Les saken i Finansavisen

 

Siste nytt