Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Artikkel

Etter over 3 år i tospann blir samarbeid med langrennslegenden Tord Asle Gjerdalen i Team XPND Fuel satt på pause. Samtidig skilles juniorlaget ut og tar navnet SkiXtreme. Dette markerer en naturlig overgang og gir rom for økt fokus på den neste generasjonen av lovende skitalenter. SkiXtreme er åpent for alle løpere fra distriktet som vil trene mer enn hva som tilbys i egen klubb. Målet med teamet er å tilby et spennende og samlende opplegg ungdommer slik at flest mulig fortsetter lengst mulig med langrenn.

- Vi har siden 2018 støttet profflaget med Tord Asle Gjerdalen i spissen, sier Nils Kjetil Tronrud i XPND. Det har vært en spennende reise, hvor vi tillegg til å støtte profflaget har vært opptatt av å dyrke frem og støtte talenter. Nå tar vi en pause fra proffsatsing. Det betyr imidlertid ikke at vi utelukker muligheten for å gjenoppta Team XPND senere, la Nils Tronrud til.


- Jeg setter stor pris på årene vi har hatt sammen i Team XPND Fuel, sier Tord Asle Gjerdalen. Spesielt vil jeg trekke frem Nils Tronrud for hans engasjement, støtte og detaljkunnskap. Hans lidenskap for sporten og dedikasjon til vårt team har vært inspirerende, og jeg har lært mye fra ham. Samarbeidet vårt har ikke bare gitt meg muligheten til å forfølge min lidenskap, men det har også gitt meg sjansen til å vokse som menneske gjennom mentorrollen og etableringen av vårt lag. Erfaringen og kunnskapen har vært med å bidra til at jeg nå har startet en treningsveiledning med navnet Prestasjonsboost.

-Å kunne bidra til utviklingen av unge talenter har vært en av mine mest meningsfulle opplevelser, sier Tord Asle Gjerdalen. Som heller ikke legger skjul på at seier i det 90 km lange Vasaloppet i 2021, med ny løyperekord, smakte godt.
 

-Løyerekord i Vasaloppet i 2021 var en stor presentasjon, sier Nils Tronrud, og vi er stolte av å ha hatt ham som en del av XPND, sier Nils Tronrud. Først og fremst for den han er, og for mentaliteten han besitter og all erfaringen som han velvillig har delt videre med ungdommene. 


- Vi er kjempestolte og takker Tord Asle Gjerdalen for et godt samarbeid, og ønsker han alt godt videre sier Nils Tronrud før han legger til, - Og jeg tror og håper vi vil samarbeide med Tord Asle Gjerdalen også en gang i fremtiden.

***
Kontaktinfo:
Nils Kjetil Tronrud +47 900 22 888 
Tord Asle Gjerdalen +47 482 08 362 

SkiXtreme består av 23 lovende langrennsløpere fra distriktet som ønsker å utforske og utvikle sitt potensiale utover det klubbene kan tilby. Dette inkluderer løpere fra flere ulike klubber, og SkiXtreme ønsker å gi dem en plattform for videre vekst og utforskning i langrennssporten.
Det er ingen resultatkrav for å bli med i SkiXtreme, og alle løperne opprettholder sitt medlemskap i moderklubbene. I dag er IL Holeværingen og Ådal IL representert med løpere.
Målet med SkiXtreme er å tilby spennende og samlende aktiviteter for aldersgruppen 13-17 år, slik at flest mulig forblir engasjert i langrenn så lenge som mulig. For SkiXtreme er det sosiale aspektet og det gode miljøet like viktig som sportslige prestasjoner.

Siste nytt