PULS! Helgelandsmoen Næringspark

Fra nedlagt militærleir via næringspark til opplevelsesrik destinasjon

XPND inviterte tidligere i år tre av Norges fremste arkitektkontor til parallelloppdrag: Hvordan skal Helgelandsmoen Næringspark best utvikles på en fremtidsrettet, bærekraftig og helhetlig måte? Nå har juryen kommet til en beslutning og planarbeidet kan starte.

Nivået i arkitektkonkurransen var svært høyt og samtlige forslag ble vurdert som relevante, helhetlige og gjennomførbare. Den gjennomgående høye innsatsfaktoren gjorde juryarbeidet vanskelig. Trippel Eiendom AS har fasilitert prosessen og ledet juryarbeidet. Konklusjonen ble at konseptet PULS! - levert av arkitektkontoret A-LAB - danner det beste grunnlaget i den videre prosessen med å utvikle det tradisjonsrike området. XPND gleder seg nå til å fortsette samarbeidet i forestående planprosesser.

Til PULS! Helgelandsmoen Næringspark

Prosjekt: Helgelandsmoen Næringspark

Fremtidsrettet og bærekraftig

Eiendommen, som ligger i Hole kommune, er på totalt 450 mål og har en bygningsmasse på ca. 30.000 kvadratmeter.

XPND var en av aksjonærene fra starten, da den nedlagte militærleiren i 2004 ble kjøpt opp av syv investorer som sammen dannet Helgelandsmoen Næringspark AS. Som eneeier av næringsparken dobler XPND sin eiendomsmasse, noe som er i tråd med selskapets strategi for utvikling og ekspansjon. Samtidig bidrar vi til å sikre at den tidligere militærleiren i Ringeriksregionen forblir i lokalt eie.

Nærings­utviklingen på ­Helgelandsmoen Næringspark vil være en del av den eksplosive veksten som Ringeriksregionen står ovenfor. Vår ambisjon er å tilrettelegge for de ulike virksomheters ­nåværende og fremtidige behov.

Til Prosjekt: Helgelandsmoen Næringspark

Prosjekt: Team XPND

Team XPND ekspanderer og satser på ”girlpower” i Visma Ski Classics

Sesongen 2019/2020 stiller Team XPND med forsterkninger og økt "girlpower", i langløpscupen Visma SKi Classics.

 

 

Til Prosjekt: Team XPND

Prosjekt: Rutebilgården Hønefoss

Fremtidsrettet utvikling av historisk bygård i Hønefoss

Da Rutebilgården i Hønefoss ble bygget, var det et visjonært prosjekt i sin tid. I dag, omgitt av ny bygningsstruktur, har den endt opp som en litt bortgjemt ”lillebror”. Med utgangspunkt i byggets historie og dagens krav til standard, vil vi nå gi Rutebilgården den plass og status i bybildet som den fortjener.

- Rutebilgården har en sentral plass i Hønefoss’ byhistorie, XPNDs opprinnelse og Nils Tronruds historie. Det er derfor med stor respekt for bygårdens, så vel som byens historie, at vi nå tar fatt på prosessen med å konvertere Rutebilgården inn i fremtiden. Prosjektet er nå sendt som innspill til planarbeidet med områderegulering for Hønefoss, forteller Morten Pettersen, daglig leder i XPND.

 

Til Prosjekt: Rutebilgården Hønefoss

Prosjekt: Vestre Torg

Hønefoss' nye bydel

Med 600 leiligheter og 30.000 kvadratmeter næringsareal vil Vestre Torg bli en bydel som har alt.

Med 600 leiligheter og 30.000 kvadratmeter næringsareal vil Vestre Torg bli en komplett bydel. Leiligheter i ulike størrelser, utforming og prisklasser, butikker, restauranter, kontorlokaler og hotell.

Vi skal beholde de grønne kvalitetene vi har med å bo i Ringerike kombinert med den umiddelbare adgangen til det urbane.

Til Prosjekt: Vestre Torg

Prosjekt: Motorpool Billingstad

Bygget for fremtidens bilsalg

Med lokaler bygget etter de nyeste standardene til Jaguar og Land Rover har XPND med Motorpool rigget seg til for fremtiden.

Etter 23 år på Høvik flyttet Motorpool inn i splitter nye lokaler på Billingstad. Fokus i prosjektet har vært å legge tilrette for et effektivt og moderne verksted og salgslokaler. 

Til Prosjekt: Motorpool Billingstad

Relaterte artikler

Statlig reguleringsplan gir jubelstemning XPND,Helgelandsmoen Næringspark,Rutebilgården,Vestre Torg,Bentley

Statlig reguleringsplan gir jubelstemning

28.03.2020 Timingen kunne knapt nok vært bedre; fredag 27. mars vedtok Kommunal- og moderniseringsdepartementet endelig den statlige reguleringsplanen for Ringeriksbanen og nye E16 Høgkastet-Hønefoss. Dette er et klart signal om at byggingen av Ringeriksbanen/ E16 skal påbegynnes som planlagt i 2021/ 2022.

Les mer
Reisen til fremtiden XPND,Vestre Torg

Reisen til fremtiden

22.05.2018 I 25 år har vi i XPND (tidligere Tronrud Holding) jobbet målrettet og våget å gå nye veier. Med litt galskap, kombinert med lang og bred erfaring, har vi nå staket ut en helt ny kurs.

Les mer

XPND utvikler for fremtiden

Tronrud Holding startet opp for 25 år siden og har siden den gang gjort stor suksess i bil og eiendomsmarkedet i Norge. Nå ekspanderer vi - med ambisjoner om å utvikle fremtidens eiendommer og fremtidens opplevelse av bilsalg. Reisen har bare så vidt begynt. Med en region i stor utvikling ønsker vi å gjøre en forskjell rundt oss.

Vil du være med?

Visjon

Vi ønsker ikke bare si at vi gjør en forskjell. Vi skal være forskjellen alle egentlig vil ha.

Misjon

Gjennom våre verdiskapende prosjekter skal innbyggere og kunder oppleve at de er en del av den positive utviklingen.

Forpliktelse

XPNDs prosjekter skal ose av kvalitet i alle ledd. Vi mener at alle komponenter i en maskin må spille på lag for best resultat. Vi er med på å forme byen – for og sammen med innbyggere og kunder.

Hold deg oppdatert på våre prosjekter

Vi oppdaterer kontinuerlig status og utvikling for våre prosjekter, og ønsker dine tilbakemeldinger på arbeidet vi gjør. Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få det siste av nyheter fra XPND rett i din e-post.