Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Artikkel

Padletennis, en av verdens raskest voksende sportsgrener, har inntatt Norge. Nå kommer den populære racketsporten til Ringeriksregionen, nærmere bestemt til Helgelandsmoen Næringspark.

Bak satsingen står tidligere hopper og TV-personlighet Anders Jacobsen. Han har inngått samarbeide med selskapet Just Padel, eiet av de to tidligere fotballspillerne Ole Martin Årst og Jesper Mathiesen, i tillegg til Eimund Tharaldsen og Jesper Brandt.

 Just Padel åpnet sin aller første Padel-hall i Kristiansand sommeren 2020 og flere har siden kommet til. Deres erfaring tar Anders Jacobsen nå med seg inn i sitt nye firma og satsingen på Helgelandsmoen, som etter planen skal stå ferdig rundt påsketider 2021. – Dette er den sporten som vokser mest i verden akkurat nå, derfor er det ekstra stas å kunne tilby dette også i vår region, forteller Anders Jacobsen, som har jobbet tett opp mot XPND for å oppnå best mulig utnyttelse av hallen som vil bli på ca  2000 kvadratmeter. – Det vil bli plass til fire dobbelt- og to singelbaner. I tillegg kommer fellesareal med toaletter, sitteplasser og mulighet for forfriskninger, sier Jacobsen.

Hallen vil ikke kunne tilby garderober eller dusjmuligheter, men det vil bli muligheter for å leie utstyr for alle som ønsker å prøve Padeltennis. Den vil kunne være ubetjent, med åpningstider 06:00-24:00. Bestilling av baner vil kunne gjøres enkelt via en app, eller direkte på nettsiden.

Når det gjelder dagens situasjon med Covid 19, så uttaler Anders følgende: – Ser vi på hallene som allerede er i drift, så er dette en sport som godt kan tilpasses regler for smittevern. Hver bane som rommer fire spillere er på 200 kvadratmetere, slik at konkurrerende lag ikke er tett på hverandre. Vi kan forsikre om at vi tar smittervern på alvor, og er veldig opptatt av kvalitet og renhold.

Padeltennis, som best kan beskrives som en krysning av tennis og squash, spilles på baner med gjennomsiktige vegger av glass med nettinggjerder. Banene måler 10 x 20 meter og er adskilt med et tennisnett og merket med linjer og servebokser. Veggene er en del av spillet og gjør at ballen spretter i uventede retninger.

-Padletennis er en morsom sport som er enkel å mestre og som derfor passer for alle, forteller Anders, som håper at hallen vil bli et sosialt møtepunkt der folk kan møtes og ha det gøy sammen. - Nå ser jeg frem til åpning og til å kunne tilby et nytt og spennende aktivitetstilbud i Ringeriksregionen.

Morten Pettersen, daglig leder i XPND, uttaler på vegne av Helgelandsmoen Næringspark AS at de er svært fornøyde med å kunne være med på å realisere dette tilbudet i Ringeriksregionen. Langtidsvisjonen for Helgelandsmoen er å skape en destinasjon med fokus på aktivitet og helse. Etablering av Padeltennis er første skritt på veien og et godt supplement til Ringeriksbadet, Actic treningssenter og også de helsefunksjoner som allerede er etablert.

 

Siste nytt